Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Звездите на хотел "Рига" в Русе "угасват"

 

Сигнали за лоша хигиена и услуги, неотговарящи на звездния статут на гранд хотел "Рига" в Русе, принудиха министъра на туризма Николина Ангелкова да започне административна процедура за понижаване на категорията му. По разпореждане на Ангелкова екип на Министерството на туризма извърши проверка и установи, че стаите в хотела от 11-ия етаж нагоре не отговарят на нито една от категориите, които са определени в Закона за туризма. По тази причина веднага бе взето решение да бъдат отнети част от звездите му. Освен това законът предвижда и финансова санкция  в размер от 1000 до 3000 лева.

Поискано е етажите, които не отговарят на изискванията, веднага да бъдат запечатани. Ще бъде потърсено съдействие от Регионалната здравна инспекция и за принудително изпълнение. Очаква се това да стане до 3 май. 

За западането на хотела се говори отдавна. След като преди две години почина неговият собственик Николай Йонков, който беше носител на множество престижни отличия в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, неговите наследници очевидно не са в състояние да продължат на ниво бизнеса му. Освен Гранд хотел „Рига”, Йонков притежаваше и Гранд хотел „Шумен” и хотел „Мадара”, беше основател и собственик на сайта Topnovini.bg. и „ТОП Телевизия“, която обаче просъществува до 2004 година.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във