Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ АД ЗАПОЧВА ДА СТРОИ

Златни пясъци АД обещава да вложи около 2 млн. марки в инфраструктурата на летния ни курорт през следващите месеци. Ще се обнови остарялата ВиК система, ще бъдат подменени и кабели, полагани преди повече от 20 години. Голяма част от тези средства ще се пренасочат и към отстраняването на свлачището край спирка Панорама. Николай Недков, изпълнителен директор на Златни пясъци АД, вярва, че до началото на следващия летен сезон шестте хотела на дружеството предлагат още 1000 легла. Вероятно половината от тях ще бъдат в хотелите Златна рибка и Руска тройка.

В последните декемврийски дни курортът отново заприлича на строителна площадка. Продължават строителните работи на замразените през лятото обекти. Хотелите Екселсиор, Хавана, Луна и др. ще бъдат реконструирани изцяло. Други от типа на Изгрев бяха съборени и ще бъдат отново изградени като съвременни четиризвездни хотели. Повечето от новите собственици в курорта, които са окло 60 на брой, твърдят, че цялостното обновяване на всички обекти ще погълне около 20 млн. долара. Според тях обектите трябва да бъдат изцяло готови до края на следващата пролет. Дори в придобилия шумна известност хотел Интернационал около стотина работници вече започнаха ремонтните работи по приземната постройка, в басейна и на първите два етажа на основното тяло.

От съдебните зали на Варненския окръжен съд в четвъртък пък изтече информация, че Златни пясъци АД настоява по едно от трите дела, които водят с фирма Бирс-Стратиев, да бъдат изискани веществени доказателства за свидетел, който е прехвърлил акциите си от фирма Евро 90 на фирма Бирс. Запознати с делото коментираха, че не е изяснен фактът, кога са му предадени акциите от Евро 90 и кога той ги е прехвърлил на мажоритарния собственик - фирма Бирс-Стратиев. Според хората от бранша това би могло да потвърди хипотезата, че при гласуването на общото събрание на Бирс някои акционери са били с неуредена според законовите изисквания документация. Засега запазваме пълно мълчание по този скандал, докато не приключат всички съдебните дела с фирма Бирс. Това е договорката ни с немския ни партньор Некерман, допълни Николай Недков. Според него общата печалба на дружеството от търговска дейност за изминалия сезон е 3.5 млн. лева. Голяма част от тях се дължат на доволните немски туристи, които през това лято бяха най-много. Вероятно благоприятната картина ще се запази и през следващия сезон. Очаква се немските туристи да достигнат 58% от всички летуващи в хотелите на дружеството през лято'2001. На борсите в Германия дестинация Златни пясъци била номер едно в семейния туризъм. Не са за подценяване и руските летовници. Догодина се очаква те да бъдат с около 5% повече, отколкото през това лято. Ако бъдещите визови такси за руснаците обаче надхвърлят 20 долара, ръководството ще бъде готово да преговаря за съвместни оферти с туроператорите в курорта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във