Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Златев в контраатака срещу Марешки

Валентин Златев

Екшънът на пазара на горива продължава с пълна сила, след като лидерът на "Воля" Веселин Марешки и собственик на веригата бензиностанции "VM Petroleum" обвини конкурентите си от "Лукойл България" и шефа им Валентин Златев в нечисти бизнес практики. В четвъртък (23 ноември) хората на Златев контраатакуваха със съобщение до медиите, в което упрекнаха Марешки, че използвал трибуната на българския парламент за очерняне на конкуренцията си и рекламиране на собствения си бизнес. Хората на Златев са категорични, че варненецът е злоупотребил с властта си на заместник-председател на законодателния орган. 

"Още по-категорично възразяваме срещу внушенията, направени от г-н Марешки, че компаниите от групата ЛУКОЙЛ укриват данъци. Заявяваме, че всички дружества от групата ЛУКОЙЛ са постоянно подлагани на ревизии и проверки от страна на всички контролни финансови органи в държавата. Всички направени ревизии са завършили със съответните ревизионни актове. Документално е установено, че заплатените от компаниите дължими данъци, акцизи и други вземания са в размер на близо 32.5 милиарда лева", твърдят от горивния мастодонт.

От "Лукойл България" поискаха министърът на финансите Владислав Горанов и ръководителите на съответните финансови органи да информират обществеността има ли и колко са ревизиите, завършили с ревизионни актове, на фирмите на Марешки в сектора на търговията с горива. Подопечните на Златев питат и има ли и колко са месеците през 2016-а, в които фирмата за търговия с горива на Веселин Марешки е внасяла в хазната ДДС в размер, по-голям от 20 лева.

"В последните месеци г-н Марешки нееднократно отправи публични намеци за оказван върху него политически натиск, свързан с бизнеса му, докато в същото време сам се възползва от позицията си на заместник-председател на Народното събрание, за да упражни такъв и да инициира две лични срещи с генералния директор на "Лукойл България". На тези срещи той ясно и категорично чу нашата позицията за равнопоставеност на всички участници на пазара и върховенство на закона. По този повод заявяваме, че тази позиция няма да се промени, независимо дали е изказана публично или на четири очи", се казва още в съобщението "Лукойл България".

Още по темата - на стр.9

Facebook logo
Бъдете с нас и във