Банкеръ Daily

Николай Николов

"Зелената зона" за паркиране е ред за едни и проблеми за други

"Зелената зона" за паркиране е ред за едни и проблеми за други граждани на София. В този смисъл, тя разделя хората в града ни. Коментара направи общинският съветник от БСП Николай Николов, който заедно с колегите си от групата на социалистите в СОС не подкрепи поредния доклад за разширяване на зоната за платено паркиране. Той беше внесен за гласуване на вчерашната, последна преди лятната ваканция сесия и беше приет от управляващите в Столична община.

"Това постоянно разширение на платената зона за паркиране в София е безперспективно. То е временно, не е трайно решение на проблема, който дори ще се задълбочава. Решението категорично ограничава възможността за изграждане на паркинги. Както са тръгнали, освен да направят целия град зелена зона, друго не виждам като възможност. Защото с разширяването й, проблемите само се изместват към крайните квартали. Какъв е смисълът тогава от подземните паркинги, които съществуват в момента?! Кой ще си спре колата в тях при положение, че има възможност да паркира пред входа си на "зелена зона", смята Николов. 

С новото разширение в "Красно село", "Възраждане", "Оборище" и "Лозенец" с малки изключения зоната за платено паркиране обхвана Втория градски ринг, уточни общинският съветник от БСП, който е и председател на Районната организация на социалистите в "Красно село". "Все повече граждани ще настояват за правила в паркирането, тъй като разширението на “зелената зона” ще създава проблеми в граничните на нея райони, обясни Николай Николов. - И формално Столична община, под предлог, че гражданите го искат, ще разширява зоната, докато тя не обхване цялата територия на София. А истината е, че не всички хора искат “зелена зона”.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във