Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Зелената икономика е в центъра на есенния Международен технически панаир в Пловдив

Зелената икономика с нейните най-съществени елементи, като енергийна ефективност и пестене на енергия, електромобилност, умни къщи и дигитализация, ще бъде водещата тема в предстоящия есенен Международен технически панаир в Пловдив. Изложението ще се проведе от 19 до 24 септември, уточниха организаторите.

По традиция в него участват производители и търговци от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните и дигиталните технологии, автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, водния сектор, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия.

В предстоящия Есенен панаир тези браншове също са представени, но само от най-изявените фирми. Всички те ще покажат своите върхови иновации в най-модерните направления, като енергийна ефективност, пестене на енергия, електротранспорт, екопроизводство, дигитализация, въвеждането на "умни решения" във всички сфери на икономиката и бита. Един от най-важните акценти в изложението ще са системите за намаляване на енергийните разходи.

В Международния технически панаир ще се включват и много български компании от почти целия браншови спектър. Очакват се фирми от различни страни, сред които са Индия, Полша, Чехия, Словакия, Дубай и други.

Международен панаир Пловдив във фокуса на водещи медии от Южна Корея

Водещи медии от Южна Корея – лидер в износа на високотехнологични продукти, проявиха интерес към Международния панаир в Пловдив. Иван Соколов, главен директор на дружеството, и Милена Тодорова, търговски директор, представиха най-големия изложбен център на Балканите, като изтъкнаха значението му за панаирната индустрия в Югоизточна Европа.

Посещението е в навечерието на едно от най-големите изложения – Международния технически панаир, в който по традиция участват и компании от Южна Корея. „Тече интензивна подготовка и вярваме, че ще има силен интерес към иновациите в машиностроенето, електрониката, електротехниката, зелената енергия и всички модерни отрасли в тежката индустрия“, отбеляза Иван Соколов. Годишно в Пловдив се организират 40 изложби със средно 3000 изложители и от около 100 000 посетители. През тази година имаше изложения за земеделие, винопроизводство и храни, както и на фирмите от военно-промишления сектор. Предстоят и събития за медицински изделия, а преди това на текстилната промишленост и модната индустрия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във