Банкеръ Daily

Управление и бизнес

„Зелен билет“ в София ще има при над 150 мкг/куб. м фини прахови частици на две станции

Столичният общински съвет прие мярката „Зелен билет“ да бъде въвеждана при отчитане на фини прахови частици над 150 микрограма на куб. м на две от градските станции, а не както до сега - при 200 микрограма.

Измерването на замърсяването на въздуха ще бъде за 24-часов интервал, който ще започва от 16,00 часа на предходния ден, за да може гражданите да бъдат информирани своевременно, обясни председателят на Комисията по околна среда Лорита Радева.

„Ще може Центърът за градска мобилност и всички органи на Столичната община да предприемат навременни действия. Навреме и да уведомим гражданите за предприеманите мерки, така че сутринта на следващия ден, когато се въвежда мярката за безплатно паркиране в буферните паркинги, безплатно ползване по мярката „Зелен билет“, да имаме време те да получат тази информация и да отреагират, да се възползват от тази възможност, а да не излизат с личните си автомобили", каза тя.

"Да предупреждаваме навреме ръководствата на учебните и детски заведения с един апел - да се сведе до минимум излизането на децата на открито за учебни занимания“, допълни общинският съветник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във