Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Здравната каса започна преговори с лекари и зъболекари за националните рамкови договори

Днес Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), Българският лекарски съюз (БЛС) и Българският зъболекарски съюз (БЗС) официално дадоха старт на преговорите за сключване на националните рамкови договори за медицински и за дентални дейности за 2018 г.

Постигнато е споразумение по начина, сроковете и графика за водене на преговорите. Съгласуван е съставът на преговарящите екипи от страна на НЗОК и на съсловните организации на лекарите и на лекарите по дентална медицина. Създадена е организация, успоредно с хода на преговорите, да се работи по изготвяне на проекти за Наредба за основния пакет, Наредба за профилактичните прегледи и за диспансеризацията, както и за медицинските стандарти.
 
От Здравната каса съобщиха също, че е било постигнато съгласие и по отношение на финансовите параметри за работа в периода от 1. януари – 1. април 2018 г. (до влизане в действие на новите НРД) при условията и реда на действие на НРД 2017 за медицинските и за денталните дейности.
 
Преговорите продължават интензивно през следващите дни.
 
Както вече информирахме, Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса на свое заседание от 19.12.2017 г. даде мандат на ръководството на институцията за водене на преговори с БЛС за НРД 2018 за медицинските дейности. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във