Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Завод в Радомир купува високотехнологично оборудване с европейски средства

Иновативно и високотехнологично оборудване закупува с помощта на европейски средства радомирският завод "Галко" АД, съобщиха от Местната инициативна група "Радомир - Земен".

Изпълнителният директор на СНЦ „МИГ-Радомир-Земен“ Радослав Йорданов и изпълнителният директор на „Галко“ Иван Димитров подписаха договор за финансиране по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 година. Кметът на Община Радомир Пламен Алексиев отбеляза значителния принос на фирмата като структуроопределящо предприятие за развитието на местната икономика в града. Общината ще продължи да помага на МИГ-Радомир-Земен за общи бъдещи инициативи, насочени към развитието на местната общност.

Средствата ще се използват за повишаване на производителността и експортния потенциал на „Галко“ - производствено предприятие, което развива дейност в сектор „Производство на метални конструкции и части от тях“. Сред нейните продукти са и стоманени конструкции за телекомуникации (антени за GSM оператори). Чрез проекта ще се постигне по-висока производителност, отговаряща на нуждите на пазара, намаляване на производствените разходи, оптимизация на производствените процеси и подобряване качеството на произвежданите продуктите. Като част от проектното предложение дружеството планира да наеме на постоянен трудов договор 6 нови служители.

Общата стойност на инвестицията възлиза на 317 244,46 лева, а срокът за изпълнение на дейностите по проекта е 12 месеца. Тя се реализира по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

"Галко" е член на Германо-Българска индустриално-търговска камара. Към момента във фирмата работят над 120 човека. Продукцията й освен в България се продава и в и в други държави от Европа и Африка. Износът й представлява 65% от общия обем на производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във