Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Заведенията в София да затварят по-рано, предлага Фандъкова

"Днес, на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19, ще предложа на територията на Столична община да въведем следните две мерки: Всички ученици от 5 до 12 клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително). 2. Намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22 ч за периода от 12 до 26 март." Това обяви в профила си във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Градоначалникът предлага въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столичната община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191, уточнява Фандъкова.

Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус.

Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което е било позволено от МОН по искане на софийския щаб.

Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед.

Facebook logo
Бъдете с нас и във