Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Заведенията искат мерките в подкрепа на бизнеса да продължат

От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) призоваха мерките в подкрепа на бизнеса и служителите им да бъдат разширени и да продължат поне до края на годината. А някои от предприетите антикризисни мерки дори трябва да станат постоянни, защото в противен случай ще се стигне до фалити и хиляди хора ще изгубят работата си.

В позицията на двете организации, се подчертава, че ресторантите и заведенията са най-засегнати от кризата, тъй като този сектор е частично или напълно затворен.

"Изборите минаха, народът направи своя избор и вчера новите депутати положиха клетва. В този тежък за целия свят период хората и бизнесът имат нужда от стабилност и подкрепа. Затова призоваваме всички, от които ще зависи съдбата на България, да загърбят различията си, когато става въпрос за българския бизнес и здравето на хората", се казва в становището.

"Ние сме представители на малкия и среден бизнес, който формира над 80% от икономиката. Огромна част от работещите българи зависят от нашето оцеляване. Помогнете им да не останат без трудови доходи и да не легнат на гърба на социалната система", призовават от БАЗ и СБЗ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във