Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Затвориха планинските пътища на Витоша

Във връзка с извършване на снегопочистване между 17.00 и 18.00 часа ще бъдат затворени планинските пътища във Витоша,  съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За движение на пътни превозни средства ще бъдат затворени пътищата „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“. Ще бъде извършено избутване на снежна маса и опесъчаване. 

Междувременно бе съобщено, че екипите, ангажирани със снегопочистването на София, започнаха обработка на пътните платна в града. В момента се обработват опасни и стръмни участъци и улици с обществена значимост в район Лозенец, улици по които се движи масов градски транспорт в районите Връбница, Нови Искър и Витоша. Опесъчават се и пътищата в парк Витоша - Бояна- Златни мостове и Драгалевци - Алеко. 

Снегопочистващата техника е разположена на определените места в града и е в готовност да започне работа във всички райони. 
Към момента колите на градския транспорт се движат нормално при зимни условия. Шест екипа на дирекция Аварийна помощ и превенция извършват обходи. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във