Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Затварят за ремонт пътен възел "Кочериново"

От днес до края на месеца се затваря изцяло движението през пътен възел "Кочериново" на магистрала "Струма", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е подобряване на организацията на движението, повишаване безопасността и пропускателната способност. Съществуващото четириклонно кръстовище ще се оформи като кръгово.

Преди време министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова призна, че пътният възел не е конструиран по най-добрия начин. Според нея, ако се спазва сигнализацията обаче, не би трябвало да има проблеми с преминаването. Министърът все пак обеща организацията да бъде подобрена. Необходимата сума е 300 хил. лв., която ще бъде взета от парите за текущи ремонти и поддържане и със средства на пътната агенция.

За изпълнение на предвидените дейности път I-1 (E79) в района на кръстовището за сeло Бараково изцяло се затваря движението в двете посоки София – Благоевград и Благоевград – София.

Пътуващите в посока Кулата - Благоевград – София трябва да използват директното трасе на магистрала "Струма" от пътен възел "Благоевград". Шофьорите по направлението София - Благоевград - Кулата използват директното трасе на магистралата.

Пътуващите по "Струма" за Кочериново, Бараково и Рилския манастир ще преминават по следния обходен маршрут:

- от пътен възел "Бобошево" по път I-1 (E79) и път III-107 за Кочериново - Рилски манастир в посока Благоевград и София;

- пътуващите в посока от София до Благоевград, които са пропуснали пътен възел "Бобошево", могат да използват пътната връзка на възела Кочериново в посока Дупница по път I-1 (E79) и път III-107 за Кочериново - Рилски манастир.

Ремонтът се възлага на "Пътно поддържане 2010", с което АПИ има 4-годишен договор за текущо поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.

Facebook logo
Бъдете с нас и във