Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Затварят за 3 седмици участък от "Струма" заради ремонт

Участъкът на магистрала "Струма" от пътен възел „Долна Диканя“ до пътен възел „Дупница – Север“ ще бъде затворен до 29 ноември. От Агенция "Пътна инфраструктура" поясняват, че причината е ремонт на фуга.

Трафикът за Дупница от п. в. „Долна Диканя“ ще се насочва по път I-1 /Е-79/ като при п. в. „Дупница – Север“ ще се връща обратно на АМ „Струма“ в посока ГКПП „Кулата“.

От пътната агенция предупреждават шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Ремонтните дейности на фугата на съоръжението при 46-ти км се изпълняват от фирмата-изпълнител и са за негова сметка, като част гаранционното обслужване на отсечката.

Тази част от магистрала "Струма" беше официално открита на 23 юли 2013 година. Тя беше изградена от консорциум "Струма – I", в който участваха италианската "Импреза" и българските "Главболгарстрой – Инфраструктурно строителство" и "Пътстрой 92". Изграждането на целия Лот 1 (от Долна Диканя до Дупница) струваше малко над 58.53 млн. лева без ДДС.

През 2015 г. отново същият участък бе ремонтиран в рамките на гаранционния срок. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във