Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Затварят участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път

В неделя за три часа - между 7 ч. до 10 ч., ще бъде затворен за движение участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път между пътните възли „Лозен“ и „Герман“, съобщиха ат Агенция "Пътна инфраструктура". Движението ще се извършва по обходен маршрут. Рано сутринта в неделя, когато трафикът е по-малко, ще се монтира втората от общо три пасарелки в участъка.

Първата беше монтирана на 14 март в района на кръстовището за село Лозен. В неделя ще се изгради втората. Тя ще е между Лозен и Герман и ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт, съгласно одобрения идеен проект на Столична община. Третата ще бъде преди кръстовището за Герман в посока от АМ „Тракия“ към „Младост“.

И трите съоръжения ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Този 6-километровият участък от Софийския околовръстен път по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят се очаква обектът да завърши по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и са положени долните асфалтови пластове. В момента се извършват довършителни работи по тротоарите и кръговите кръстовища на пътните възли. Предстои при подходящи метеорологични да започне полагането на последния износващ асфалтов пласт.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което започна през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в шестлентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във