Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Затварят магазините PENNY в България

Затворени ще бъдат всички магазини на PENNY в България до края на месец октомври. От компанията обявиха, че REWE Group се отказва напълно от дискаунт-бизнеса си у нас. Усилията на бизнес групата ще се съсредоточат върху сегмента на супермаркетите BILLA, защото търговската верига е част от REWE Group. Част от филиалите на PENNY, както и логистичният й център в Столник (до София в Община Елин Пелин), ще преминат към BILLA.

"Доколкото е възможно, на служителите на PENNY ще бъде предложено работно място в BILLA. Останалите служители ще получат обезщетения, които надхвърлят определените в закона суми", съобщават от компанията. Те уверяват, че всички задължения към доставчици, бизнес-партньори и служители ще бъдат изпълнени. Освен това схемата на компенсациите вече е обсъдена и одобрена и от европейския представител на служителите в REWE Group.    

Припомняме, че първият магазин на PENNY в България бе открит през 2009-а, а в момента тя има 49 магазина. На търговската верига BILLA пък принадлежат 92 супермаркета.

От REWE Group обявиха още, че в международен план ще продължат да развиват веригата PENNY. Това ще се случи за магазините в Австрия, Италия, Румъния, Чехия и Унгария.

Facebook logo
Бъдете с нас и във