Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Засилват мерките за сигурност по летища, пристанища и гари

Нивото на сигурност на транспортните обекти и пощите у нас беше повишено. Това стана по разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Повишено е нивото на сигурност на летища, пристанища, автогари и ж.п. гари. Същото е направено и по отношение на разпределителните центрове за пощенски пратки и колети на „Български пощи“.

Мерките са превантивни, обявиха още от министерството на транспорта. Те предвиждат ръководителите на дружествата и предприятията да извършат допълнителен инструктаж на служителите по охрана за повишено внимание на преминаващите пътници и товари.

Центровете, където се обработват пощенски пратки, трябва да засилят проверките на съдържанието на пакетите, предвижда още планът за повишаване на сигурността.

Разпореждането на Московски идва след нападението над френското сатирично издание "Шарли ебдо" в Париж, при което загинаха 12 души, и при напрежението от днес във френската столица, където има нови престрелки, убити и взети заложници.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във