Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Засега няма да вдигат заплатите в МВР, протестите продължават

Засега няма да има увеличение на заплатите с 20% и протестите ще продължат, заявиха от синдикатите на МВР след среща с премиера Кирил Петков в Министерския съвет. Вдигането на заплатите е обвързано от властта с реформиране на системата, но синдикатите отхвърлили искането, тъй като ръководството взима това решение, а не редовите служители в МВР.

"Въпросът остава висящ, ще се водят преговори възнагражденията да бъдат увеличени евентуално от средата на годината, с което ние категорично не сме съгласни. Второ, при започналите реформи и анализ за дейността на МВР, искаме да бъдат включени представители на синдикатите и на Министерството на финансите", каза председателят на НСПС "Огнеборец" Венцислав Станков По думите му високият процент инфлацията и изоставането на доходите на служителите на МВР рефлектира негативно върху тях.

Синдикалната организация на служителите в МВР обяви, че със сигурност ще продължи с протестите, но трябва да се обсъди под каква форма и кога. "Премиерът Петков обеща, че ако сме на същата позиция след 60 дни, той ще поеме лична отговорност за това", допълниха от синдиката.

"Премиерът дава някакви надежди за бъдещето, но отговори за настоящето лично аз не чух, особено що се касае до доходите", посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във