Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Заради извънредното положение Министерството на енергетиката предвижда намаляване на капиталовите разходи

Предвид обявеното извънредно положение в страната и в резултат на извършен анализ на планираните разходи по бюджета на Министерството на енергетиката за 2020 г. се предвижда намаляване на капиталовите разходи с 300 000 лева, в това число за доставки на дълготрайни активи, офис оборудване и основни ремонти. Това отбелязва министърът на енергетиката Теменужка Петкова в писмен отговор на питане на депутата Христо Проданов, публикуван на страницата на Народното събрание. Тя уточнява още, че утвърдените в бюджета за тази година капиталови разходи на министерството са в размер на  800 000 лева.
Министерството на енергетиката е едноличен собственик на капитала на "Минпроект" ЕАД и "Български енергиен холдинг" ЕАД, отбелязва Теменужка Петкова. "Минпроект" ЕАД не предвижда през тази година средства за закупуване на дълготрайни материални активи (автомобили, офис техника и други).
"Български енергиен холдинг" ЕАД е холдингово дружество, което обединява "АЕЦ Козлодуй" ЕАД, "Национална електрическа компания" ЕАД, "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД, "Електроенергиен системен оператор" ЕАД, "Булгаргаз" ЕАД, "Булгартрансгаз" ЕАД и "Мини Марица изток" ЕАД, припомня Петкова в отговора си. В рамките на БЕХ и дружествата от групата е отложено откриването на нови обществени поръчки, с изключение на тези, които са пряко свързани с гарантирането на енергийната сигурност на страната и реализиране на ключови енергийни проекти, става ясно от писмения отговор на Теменужка Петкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във