Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Заради авариен ремонт на ГКПП Кулата - Промахон трафикът временно е затруднен

Поради извършване на авариен ремонт на електрическата мрежа на ГКПП Кулата - Промахон, трафикът временно е затруднен, съобщиха от МВР.
Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП Капитан Петко войвода – Орменион в двете посоки. 

На ГКПП Маказа - Нимфея се пропускат лекотоварни автомобили до 3.5 тона. 

През  ГКПП Илинден - Ексохи и ГКПП Ивайловград - Кипринос гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства, като забраната ще важи до 15 август. 
От 7 август на ГКПП Маказа - Нимфея и ГКПП Капитан Петко войвода - Орменион гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23 ч. до 7 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност.  Влизането на туристи е възможно само през ГКПП Кулата – Промахон с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. 

Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове Кулата и Маказа. 

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, рябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr  Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната. 

На ГКПП Видин и ГКПП Русе трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход към Румъния.  

В зоната на ГКПП Силистра от 11 до 24 август се извършват ремонтни дейности на трасе "изход", отводняването и тротоарната настилка. 

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП Никопол и ГКПП Кардам. 

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". 

Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП Русе и ГКПП Видин. 

Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Facebook logo
Бъдете с нас и във