Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Запознайте се отблизо с професията Ръководител на полети

Ръководство на въздушното движение BULATSA обявява „Дни на отворени врати“ на 29 септември, 3 и 5 октомври за всички желаещи да се запознаят отблизо с професията Ръководител на полети.  За да станете част от събитието, трябва да се регистрирате на сайта на BULATSA – www.bulatsa.com.

Посетителите ще имат възможността да присъстват на презентация от експерти на компанията и да наблюдават в реално време работата на Районния център за обслужване на въздушното движение и тренажорите за обучение на ръководителите на полети.

Събитието е част от кампанията за есенен подбор на кандидати за Ръководител на полети, която ще продължи до 15 октомври. Следващата сесия ще бъде през пролетта на 2018 г. Всички кандидати, подали документи до 15 октомври  включително, и отговарящи на изискванията, ще бъдат допуснати до есенния подбор.

Желаещите да станат Ръководители на полети трябва да преминат успешно шестте етапа – подбор по документи  (целогодишно), тест по английски език, тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test) в две части, практически упражнения на симулатор, проверка за медицинска годност и заключително интервю.

Задължителни изисквания са: висше образование – с минимална образователна степен „бакалавър“, без значение от специалността, и добро владеене на английски език. Кандидатите, които не притежават валиден сертификат за нивото на владеене на езика, ще могат да се явят на безплатен тест в BULATSA.

След успешно преминаване на подбора, кандидатите ще сключат договор за професионална квалификация и безплатно обучение за Ръководител на полети. По време на обучението всички кандидати получават месечна стипендия.

BULATSA очаква и тази година младите хора да проявят интерес и да пробват да се включат в екипа на българските Ръководители на полети. Нуждата от подготвени кадри продължава да се увеличава, тъй като през въздушното пространство над България за едно денонощие вече преминават около 2000 самолета, а през натоварения летен сезон броят им е повече от 3000.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във