Банкеръ Daily

Виолета Комитова за спрените строителни дейности на АПИ:

Заповедта на Минчев изглежда като саботаж на работата на МРРБ

"Заповедта на Минчев изглежда като саботаж на работата на МРРБ". Това заяви пред БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, която уволни председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Апостол Минчев.

"Вчера трима от УС на АПИ бяха в министерството и разговаряхме по проблеми на АПИ и те не ме уведомиха, че имат намерение да извършват това, след което си отидоха в АПИ, където са издали тази заповед, която считам за своеволие, да спре всички строителни дейности на АПИ, и смятам, че много противоречи на политиката на МРРБ", обясни министър Комитова. 

По думите ѝ усилието на министерството е да бъдат намирани средство, за да не се спират строежи, а уволненият Минчев е направил точно обратното.

"От понеделник е преценил, че трябва да спре всички останали строежи в държавата. Поради което вчера (понеделник, 19 юли) го уволних. ... Той няма право да си позволява да води политика, която е в разрез с политиката на МРРБ", посочи тя.

Министър Комитова кани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от г-н Минчев, на среща в министерството в петък - 23 юли.

Виолета Комитова обясни, че Апостол Минчев ѝ е бил препоръчан от зам.-министър Тодор Анастасов да оглави АПИ. "Може би се предоверих, за което много съжалявам и сега съм много разочарована", каза тя и уточни, че не е разговаряла сега с Минчев, но и в предишни разговори с него не е оставала удовлетворена.

Facebook logo
Бъдете с нас и във