Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Запор на средства на фирмата за дезинфекция на границата с Турция

Националната приходна агенция е наложила ревизия и запор на средствата, налични по каса, на фирмата, която стопанисва пунктовете за дезинфекция на ГКПП "Малко Търново", ГКПП "Лесово" и ГКПП "Капитан Андреево". Това обяви на брифинг на българо-турската граница Росен Бъчваров от НАП. 

Издадени са 10 акта за административни нарушения. Въпреки че данъчните са очаквали да бъде представена значителна сума в брой, това не се е случило. Бъчваров коментира, че срокът на ревизията е 4 месеца. 

"След първата проверка на фирмата "Пи. ЕФ. Си.", която обслужва дезинфекцията по граничните пунктове с Турция, вече тече данъчна ревизия на дружеството", обяви на брифинг на ГКПП "Капитан Андреево" говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров.

"В хода ѝ освен това са наложени предварителни обезпечителни мерки и от 4 дни дневният оборот от пунктовете е запориран и веднъж на 24 часа по силата на този запор всички кешови потоци се превеждат по сметките на НАП", допълни Бъчваров.

Още преди 20 дни бяха издадени 10 акта за административни нарушения, каза Бъчваров. Той допълни, че очакванията на данъчната администрация са били да бъде представена една значителна сума като касова наличност, което обаче не се е случило въпреки усилията на двете страни. При началото на проверката на НАП за тази касова наличност бе цитирана сума от 32 милиона лева.

Установените нарушения са на Наредба Н18 и като цяло са свързани с наличието на фискални устройства от неодоберн тип, несъответствие на касовата наличност с намереното и други, посочи Бъчваров. По негови думи предстои издаването на наказателни постановления по тези съставени 10 акта.

"По-важният момент обаче е ревизията, която трябва да установи дали има отклонения от облагане и дали има невнесен ДДС и други нарушения на данъчното и осигурителното законодателство", подчерта Бъчваров. По закон срокът за приключването й е три плюс един месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във