Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Започват тежки пътни ремонти в София

Агенция "Пътна инфраструктура" започва от началото на следващата седмица два ключови за столицата ремонти, които значително ще затруднят входно-изходния трафик. На 25 септември ще започнат дейностите по участъка от околовръстния път между връзката за магистрала "Тракия" и Северната скоростна тангента. Това трасе е с по три ленти за движение в двете посоки, но не е ремонтирано откакто е строено преди три десетилетия. 

На следващия ден пък (26 септември) ще започне ремонтът на пътя София - Перник, през Владая, като първо ще се ремонтира отсечката между "Черния кос" и КПП "Владая". Ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи двупосочно в платната за Перник. За улеснение на трафика по време на строителните работи Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите да използват автомагистрала "Люлин" и третокласния път Голямо Бучино - Мало Бучино - Суходол, когато пътуват за Югозападна България и Гърция.

"Ремонтните работи се предприемат за повишаване на безопасността на движение през зимните месеци. От пътноподдържащите дружества ще се изисква да работят с пълна мобилизация, за да може предвидените дейности да завършат в максимално кратък срок. Шофьорите ще бъдат уведомявани своевременно за всеки етап от извършваните строителни работи и временната организация на движение", обещават от пътната агенция. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във