Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Започват преговори за продажбата на акциите на ПФК "Ботев" Пловдив

Сдружение ПФК "Ботев" е взело принципно решение за прехвърляне на мажоритарен пакет акции на компания на руския предприемач Антон Зингаревич, съобщиха от сдружението.

До решението се е стигнало след онлайн гласуване през уикенда, проведено между членовете на Сдружението по предложените от купувача четири изисквания:


  1. Придобиване на 60% от акциите;

  2. Договор за ексклузивно използване на емблемата за срока на договора;

  3. Сключване на договор за осигуряване на съгласие за участие на ПФК "Ботев" АД в първенството;

  4. Недопускане на представител на Сдружението в Съвета на директорите.

По-голямата част от членовете са гласували в подкрепа на започване на преговори при поставените условия.

По-късно в неделя се провело и онлайн събрание на членовете на организацията, пазач на емблемата и традициите на клуба. На фона на изразените от страна на членовете опасения по отношение най-вече на четвъртото условие, Сдружението ще направи всичко възможно, за да защити интересите на ботевистката общественост, като настоява за прозрачност по отношение на финансовото състояние на клуба и цялостното управление на клуба.

Сдружението е в готовност за започване в следващите дни на официалните преговори по споразумението за прехвърляне на акциите и ще настоява за запознаване с конкретните планове на потенциалните инвеститори, става ясно от съобщението.

За началото на януари е планирано Общо събрание на Сдружението, на което членовете да гласуват условията по договореното прехвърляне, а за 8 януари е свикано Общо събрание на "Ботев Пловдив" АД, на което ще бъде избран нов съвет на директорите.

Дотук се стигна след като председателят на Сдружение ПФК Ботев, в качеството му на мажоритарен собственик на ПФК "Ботев" АД, среща с Антон Зингаревич във връзка със заявения от руския предприемач интерес към инвестиции и придобиване на мажоритарния пакет акции на клуба. Заявен е реален интерес и сериозни амбиции. Зингаревич и екипа му са получили достъп до клуба, за да направят одит. 

 

Задълженията на ПФК "Ботев" АД

След като клуба, благодарение на привържениците си, бизнеса и широката пловдивска общественост, изкупи задълженията към „Рент Мениджмънт“, е подписан договор за закупуването между синдиците на КТБ и прокуриста на клуба Асен Караславов. Предстои този договор да се одобри от Фонда за гарантиране на влоговете, чието становище в момента се изчаква. Предприета е процедура за прекратяване на делата от КТБ към ПФК "Ботев" АД. По отношение на делата на "Рент Мениджмънт“ към ПФК "Ботев" АД предстои сложен процес на преговори. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във