Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Започва седмицата на Европейския съюз за сезонните работници

От другата седмица Агенцията по заетостта се заема с организирането на поредица от срещи в страната, за да популяризира правата на сезонните работници, наети в страните от Европейския съюз. 

Институцията е водещ партньор за България в общоевропейската кампания на Европейския орган по труда за сезонна работа „Права през всички сезони”. 

С тези информационни събития се цели да се обърне по-специално внимание на необходимостта от насърчаване на справедливи и безопасни условия на труд за сезонните работници, наети в страните от ЕС.

Агенция и EURES мрежата в България ще организират срещи в Перник, Видин, Свищов и Гоце Делчев. 

Участие в срещите ще вземат експерти от Главна инспекция по труда, която е основен партньор в кампанията „Права през всички сезони”. Други държавни и неправителствени организации, които партнират на Агенция по заетостта в тази кампания, като НОИ, НАП и фондация Кампания А21, също ще се включат в срещите със свои представители.

"Така ще се разшири информационният обхват с теми, които силно вълнуват сезонните работници, като трудови и социалноосигурителни права, предпазване от трудова експлоатация, данъчно облагане и т.н. и всеки, който има въпроси, ще може да разговаря с квалифициран експерт", отбелязват от агенцията. 

За да научите повече за условията на живот и труд в ЕС, посетете сайта www.eures.bg. Подробности за общоевропейската кампания на Европейския орган по труда можете да намерите ТУК. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във