Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Започва ремонтът на 12.9 км от пътя, който е основна връзка за Мини "Бобов дол“

От днес започва ремонтът на 12.9 км от път III-602 в участъка Коняво – Горна Гращица – Таваличево – Горна Козница, в област Кюстендил, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Третокласният път свързва Кюстендилска с Бобовдолска община и  има важно стопанско значение за региона, осигурявайки връзка с Мини "Бобов дол" и  ТЕЦ "Бобов дол". Инвестицията е от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" и е на стойност 8.9 млн. лева.

Предвидените ремонтни работи ще се извършват без отбиване на движението, като преминаването ще се осъществява поетапно в една лента и ще се регулира с пътна сигнализация.

Настилката на участъка, предвиден за ремонт – от околовръстния път на Кюстендил до с. Горна Козница, е остаряла, с множество пукнатини и деформации. В по-голямата си част отсечката не е ремонтирана повече от 40 години.

Проектът предвижда полагане на нова асфалтобетонова настилка в целия участък, подобряване на отводняването, възстановяване на канавките и банкетите на пътя. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка и нови пътни знаци и ограничителни системи /мантинели/.

Ремонтните дейности се изпълняват от дружеството, с което АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Кюстендил.

Facebook logo
Бъдете с нас и във