Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Започва ремонтът и на жп участъка Оризово-Михайлово

Генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" инж. Красимир Папукчийски подписа договора за модернизация на железопътния участък Оризово-Михайлово, съобщиха от държавната компания. С изпълнението на дейностите по проекта ще бъде удвоена цялата отсечка с дължина 37 километра. Отсечката е част от голямата рехабилитация на линията Пловдив - Бургас.

Двупътният жп участък между Оризово и Михайлово ще бъде изграден в по-голямата си част по ново трасе и ще позволява скорост за движение на влаковете от 160 км/час. В рамките на проекта ще бъдат изградени нов железен път, контактна мрежа и тунел с дължина 835 метра. Също така ще бъдат премахнати всички железопътни прелези като на тяхно място ще се изградят пет пътни надлеза и три пътни подлеза. По този начин ще се елиминира пресичането на едно ниво и ще се повиши безопасността. Дейностите по обекта включват и подновяване на коловозите и стрелките в гарите Оризово, Чирпан и Михайлово, както и модернизация на системите за сигнализация и телекомуникации. Ще бъде осигурен достъп за лица с намалена подвижност до обновените приемни здания и пероните на гарите и спирките.

Дейностите по договора следва да приключат до 49 месеца и включват проектиране и строителство, а неговата стойност е 217 982 167,08 лева без ДДС. Изпълнител на проекта е ДЗЗД "Евро жп инфраструктура", включващо фирмите "Инфраструктурно строителство" АД и испанската "Марко Обра публика" АД.

Обект "Модернизация на железопътен участък Оризово-Михайлово" е част от проект "Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2" и се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във