Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Започва ремонт на важен пътен участък

През следващата седмица предстои да започне ремонт на пътя Дупница – Клисура – Самоков, който е важна връзка в областта, защото свързва ГКПП „Гюешево“ с АМ „Струма“, с първокласния път София - Благоевград и с АМ „Тракия“.

Регионалният министър Петя Аврамова заяви по време на форум в Кюстендил в сряда, че ще се рехабилитират общо 32,5 км от трасето, което от години е в лошо състояние. Отсечката на територията на Кюстендил е с дължина 16,8 км. Инвестицията в предвидените за изпълнение строително-монтажни работи ще бъде близо 9 млн. лв., а средствата са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

В близките дни ще започнат и дейности по трайно укрепване на срутището на пътя до Рилския манастир. Като първи етап ще се направи анкериране и ще се поставят мрежи. Ще следим процесите и ако е необходимо ще се изградят и подпорни стени. Предвижда се и допълнително обрушване на скалите, обясни Аврамова. Тя посочи, че по време на строителните дейности движението няма да се спира, а ще се регулира със светофарни уредби.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във