Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Започва нов ремонт по столичния булевард "България"

Кметицата на София Йорданка Фандъкова обяви, че ремонтът на третия участък на бул. "България" започва от утре. 

"Две поредни години Столичната община ремонтира два участъка от бул. "България". Утре ще бъде затворено за движение платното от бул. "Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков" в посока изхода на града. Автомобилите ще се движат двупосочно в другото платно. Ремонтът на булеварда трябва да е готов за двайсет дни по договор, но все пак зависи от атмосферните условия", посочи кметът.

Тя каза, че строителният сезон е в ход. Използваме по-малкия трафик, за да започнем обектите, които сме заложили за тази година, каза Фандъкова. В момента се работи по бул. "Искърско шосе", до 15-20 дни работата там трябва да приключи. Започна и изграждането на колектора по ул. "Сребърна".

"Предстои да бъде започната работа по "Шипченски проход", имаме готовност да започнем разширението на бул. "Тодор Каблешков". Това е голям обект, свързан с участък от вътрешния градски ринг, който е другият стратегически пътен проект освен Околовръстното шосе за облекчаване на трафика в града, каза кметът. За бул. "Филип Кутев" има избран изпълнител и готовност да бъде започната работа.
Ще продължат строителните дейности по бул. "Петър Дертлиев" в "Люлин", последният участък на бул. "Монтевидео" при станцията на метрото в "Овча купел" и "Николай Хрелков" в Горна баня. Започват и процедурите за Източната тангента, "Кукуш", "Щросмайер" и "Първа българска армия". Това са още четири обекта, по които с приключване на процедурите ще започнем работа още през тази година", информира кметът.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във