Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Започва нов ремонт на площада пред НДК

От утре /21 юни/ започва изграждането на строителната площадка за ремонта на площад "България" пред Националния дворец на културата, съобщиха от  Столичната община. Изпълнител на ремонта е компанията "Джи пи груп", която спечели обществената поръчка на стойност 5 млн. лева., като половината от тях са за предвидените разходи по ремонтните дейности. Останалите 2.5 млн. лв. ще бъдат изплатени на строителната компания ако в следващите три години е необходимо повторение на ремонта. Пространството, което ще бъде ремонтирано, е с площ от 12.5 дка.

Преди две години приключи мащабната реконструкция за над 12 млн. лева на другата част от парка край НДК от 11.5 дка. То включваше подмяна на осветителните тела, счупените гранитни плочи, растителността, ремонт на фонтана и подмяна на и поставянето на напоителна система. Тогава частта от площад "България" пред НДК не беше обект на ремонти, заради проблеми с хидроизолацията.

Ремонтните дейности, които ще започнат от утре, включват подмяна на гранитните плочи, поставяне на хидроизолация и дренажна система на зелените площи, бордюри, стъпала, изграждане на нови парапети около фонтана и стълбищата към подлеза. Срокът за приключване на дейностите е до края на тази година, но очакването на кмета на София Йорданка Фандъкова е реконструкцията да приключи до есента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във