Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Започна ремонт на 87 км от пътя Благоевград - Кулата

Републикански път I-1 при Благоевград

Започна текущ ремонт на 87 км от първокласния път I-1 Благоевград - Кулата на територията на област Благоевград, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Текущите дейности са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища. Те включват локални ремонти на пътната настилка, почистване на крайпътната растителност за осигуряване на видимост, попълване на банкети, почистване на водостоци и регули и други.

Предвижда се текущите ремонти да бъдат изпълнени до края на юни тази година.

Работи се поетапно, на участъци с дължина около 2 км, уточняват от пътната агенция. Движението в отсечката с ремонтни дейности се осъществява в лентата, в която не се работи, и се регулира с пътни знаци и от служители на място.

Републикански път I-1 е най-западният от първокласните пътища с общо направление север-юг. В началната си точка при Видин шосето е свързано с пътната мрежа на Румъния чрез моста Видин-Калафат. Така този път свързва град Видин с граничния пункт ГКПП Кулата - Промахон, преминавайки през София. Общата му дължина е 453.8 км, като пътят е прекъснат от изградения участък на Автомагистрала „Струма“, която в бъдеще трябва да го замени в южната част. По цялото си протежение той е част от европейския път Е79 Орадея – Крайова – Видин – София – Солун.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във