Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Започна процедурата за удължаването на магистрала "Хемус" до Плевен и Ловеч

Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" е започнала днес ограничена процедура за възлагане на обществена поръчка за проектиране и строителство за доизграждане на автомагистрала "Хемус" от края и при Ябланица до разклона за Плевен-Ловеч, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Процедурата е от два етапа. Пресяването на потенциалните кандидати ще стана не база редица критерии, включващи професионален опит и финансов ресурс.

Преминалите етапа на преквалификация ще бъдат поканени да подадат същински оферти през второто тримесечие на 2015 г. При избор на изпълнител най-сериозна тежест ще има цената 75%, като останалите 25% са за техническата оценка. Срокът за изпълнение по всеки от договорите по двете обособени позиции е две години и половина.

По новата 60-километрова отсечка на магистралата ще бъдат изградени четири площадка за отдих, четири пътни възли, 18 мостови съоръжения, 3 тунела с обща дължина 2830 метра и осем броя археологически обекти в близост до проектното трасе. Прогнозната стойност на поръчката е 434 млн. лева без включен ДДС. Финансирането на проекта се предвижда в рамките на Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 – 2020 г.

Преди дни министър Лиляна Павлова каза, че се надява удължаването на магистрала "Хемус" да приключи до есента на 2017 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във