Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Започна електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма-2019

Започна електронното гласуване за четвъртите Годишни награди в туризма-2019, съобщиха от ресорното министерство. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 16-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Това издание на наградите ще е много оспорвано. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са близо 100, разпределени в шест професионални категории, пет художествени и четири специално предназначени за българските общини. Голямата награда в категория "Изборът на българите" традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в "100-те национални туристически обекта" и "50-те малко познати места". 

Най-много участници - 19, ще се надпреварват за приза в категория "Туристическо събитие". За награда в категория "Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията" ще се състезават 15 кандидати. Сериозен е интересът и към категориите "Специализиран туризъм" и "Иновация", където участниците са съответно шест и седем. Общо 18 общини подадоха документи за участие в специално предназначените за тях категории.

За златните статуетки в петте художествените категории - радио, телевизия, печат, онлайн медия и блог, ще се състезават 26 кандидати. В тазгодишното издание надпреварата ще е най-оспорвана при онлайн медиите, където има най-много участници. 

Гласуването за финалистите продължава до 6 декември.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16 декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса - българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във