Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Заплатите на полицаите и пожарникарите с 15% нагоре от догодина

Увеличението на заплатите на полицаите и пожарникарите от догодина ще бъде с 15%, това съобщиха представители на синдикат "Огнеборец" след среща с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

По време на преговорите между ръководството на МВР и представители на синдикат "Огнеборец" в разговорите се е включил и премиерът Бойко Борисов, тъй като по това време се е провеждало и онлайн заседание на Министерския съвет. А премиерът е заявил, че ще бъдат предвидени в новия бюджет допълнителни 5%, с които да бъдат увеличени заплатите на всички служители в МВР, освен вече гласуването в парламента 10-процентно увеличение на заплатите.

"Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов, който пое ангажимента да се предвиди в бюджета за Министерството на вътрешните работи по перо "персонал" за следващата година финансов ресурс за увеличение на възнагражденията с още 5%", каза Венцислав Станков от синдиката на пожарникарите.

Пожарникарите и полицаите, които работят на първа линия в борбата срещу коронавируса, ще получат и индивидуални възнаграждения.

От синдикат "Огнеборец" заявиха, че тепърва ще обмислят дали да има протести, тъй като исканията на служителите от МВР са за 30% увеличение на заплатите, каквото получиха служителите от държавната администрация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във