Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Заместник-министър Захари Христов: Време е да запретнем ръкави

За краткия период на своето функциониране настоящото служебно правителство свърши огромна по обем работа. В Министерството на регионалното развитие и благоустройството направихме редица проверки и установихме сериозни слабости и нарушения в работата на предишното ръководство, както в пътното строителство и управлението на националната тол-система, така и в други сектори и дейности, администрирани от министерството. Подробно разказахме в медиите за всички разкрити нарушения. Това заяви пред БАНКЕРЪ зам.-регионалният министър Захари Христов.

Вече направихме и първите стъпки за решаването на някои от установените проблеми. Така например за последното тримесечие приходите от тол-системата значително се увеличиха, като постъпленията от пътните такси нараснаха с 14.3%, а постъпленията от събраните глоби за извършени нарушения се увеличиха с 76,7%.

Но това са само първите „лястовици на промяната“. Новото служебно правителство следва да продължи започнатото от нас, като не само търси слабости и грешки в предишното управление, но и предприема конкретни действия по тяхното отстраняване.

Време е да запретнем ръкави и да започнем да работим за незабавното решаване на установените проблеми!

Facebook logo
Бъдете с нас и във