Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Зам.-кметът на София по строителството подаде оставка

Заместник-кметът по строителство на София инж. Цветан Божинов е подал оставка. От администрацията на Столичната община са заявили, че в рамките на днешния ден ще има официално съобщение по въпроса. Божинов е посочил, че причините за напускането му са лични.

Новият заместник-кмет в направление строителство ще бъде инж. Ангел Джоргов. Джоргов ще бъде освободен още днес от поста член на Съвета на директорите на „Метрополитен“, който заема от април тази година. Той работи в общинското дружество по изграждането на различни участъци на столичното метро.

Цветан Божинов застана начело на ресора, отговарящ за общественото строителство в София, в края на миналата година. Ресорът е нов и беше създаден заради проблемите с големи публични проекти, сред които и ремонтът на улица "Граф Игнатиев". 

Божинов е третият напуснал заместник-кмет от новия мандат на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова. През април 2020 година си тръгна зам.-кметът с ресор екология Йоана Христова, тя бе сменена от бившия член на ръководството на "Топлификация" Десислава Билева. След това напусна зам.-кметът по дигитализацията Владимир Данаилов, за да стане член на управителния съвет на Фонда на фондовете. На негово място Фандъкова назначи Генчо Керязов.

В средата на август общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев сигнализира във Фейсбук, че ремонтът на столичния бул. "Тодор Каблешков" буксува и по обекта не се работи, а именно по реконструкцията на участъка от бул. "България" до ул. "Луи Айер", район "Триадица".

Столичната община е подписала договор за ремонта с "Трейс Груп Холд" за 11 млн. лв. с ДДС, а обявените срокове са просрочени двукратно. Все още не е ясно дали оставката на Божинов има общо с този проблем.

Facebook logo
Бъдете с нас и във