Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Закон за индустриалните зони ще насърчава инвеститорите

Експерти от няколко институции подготвят закон за индустриалните зони, чиято цел е да облекчи процедурите за инвеститорите. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, който днес откри Център за професионално обучение "Тракия" в Пловдив, където около 600 души на година да получат квалификация по различни специалности.

„Целта е да се съкратят и облекчат процедурите за предприемачите, тъй като в момента се налага да изчакват с години. Според сега действащите закони, особено ако някой си хареса парцел, който е земеделска земя, докато се извървят всички процедури, минават 2-3 години, което е недопустимо. Ние трябва да бъдем бързи, ще подпомагаме изграждането на нови индустриални зони. Програмираме пари в момента за това, не ме разбирайте криво - няма да ги финансираме изцяло. Отвеждаща инфраструктура - път, ток, вода, газ. Може би някои от процедурите примерно свързани със създаването и регулирането на земята, също ще бъдат обект на подпомагане“.”, обясни вицепремиерът. 

Дончев смята, че и тази година ще има ръст на инвестициите в страната.

В Индустриална зона "Раковски", част от Тракия икономическа зона, отвори врати Център за професионално обучение "Тракия". Той е част от плана за интегрирано развитие на Тракия икономическа зона и в него ще се квалифицират и преквалифицират кадри на фирмите от най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона в Източна Европа. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във