Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Задължителен PCR-тест за български граждани за федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия

Всички пристигащи от рискови региони (с изключение на пристигащите от Великобритания и Южна Африка, за които важи задължителна 10-дневна карантина) подлежат на задължителен тест за коронавирус в провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщават от пресцентъра на външното ни министерство.

Припомняме, че считано от 1 ноември цялата територия на България е обявена за рисков регион. Тестването за коронавирус следва да се извърши посредством бърз тест или чрез PCR-тест до 24 часа преди пристигането или непосредствено след това, но не по-късно от 24 часа след пристигането в СРВ.
Изключения от изискването за тестване:
-транзитно преминаващи;
-изпълняващите  вътрешен речен транспорт;
-трансгранични пътувания с престой по-малко от 24 часа;
-посещения на роднини, транспорт на стоки, пътуване на дипломати и народни представители при престой по-малко от 48 часа;
-ежедневни или ежеседмични пътувания на трансгранични работници.

Лицата, избрали да се тестват чрез PCR-тест, са задължени да останат под карантина до излизане на резултата от теста.
За всички пътуващи с цел престой във Федерална Република  Германия в сила остава задължителната регистрация на https://einreiseanmeldung.de .

 

Северен Рейн-Вестфалия

е най-големият външнотърговски партньор на България между 16-те германски федерални провинции, като тя е и водещ инвеститор в България от германска страна.

Над 17% от общия стокообмен на България с Германия се формира именно от тази федерална провинция през миналата година. През февруари тази година икономическият министър Лъчезар Борисов коментира, че ще продължат да бъдат насърчавани инвестициите, кооперирането с партньори от Северен Рейн-Вестфалия, реализацията на съвместни проекти и включване на български компании в мрежата на доставчици и поддоставчици.

Федералната провинция има най-много жители – 17.84 млн. и най-добре развитата икономика – внася 22% от БВП на страната. Столица на провинцията е Дюселдорф, други по-големи градове са Кьолн, Есен, Дордмунд, Дуисбург, Билефелд, Бон и Мюнстер.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във