Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ЗАД „Армеец“ дари средства и подпомага ремонта на столичен храм

S 250 369333b5 b8ec 4a40 96d1 6b4cbac819f8
S 250 84e2109b 0c0f 4ad1 bb14 b4f1b35f1c05

Водено от активната си корпоративна социална политика за подпомагане на смислени и важни за обществото каузи, ЗАД „Армеец“ дари средства за ремонта на известен столичен храм. Застрахователното дружество ще подпомогне храм „Св. Йоан Богослов“ в ж.к. „Левски“ като дари 5000 лв. за спешни строително-ремонтни дейности на сградата му.

Храмът е създаден и осветен преди 12 години. От тогава функционира като енорийски православен храм на жителите на квартала. Неговата мисия е да предложи духовна опора за всички 20 000 души както в квартала, така и в околността, но поради нуждата от спешни строително-ремонтни дейности, от години са необходими средства за укрепяването му. Затова ЗАД „Армеец“ се включи с подкрепа към него, дарявайки необходимата сума за извършване на довършителните ремонтни дейности, които ще позволят на храма да функционира нормално и да извършва мисията си.

Подпомагането чрез дарения на обекти, каузи и инициативи, които пазят българските традиции и дух са част от корпоративната социална отговорност на ЗАД „Армеец“. Следвайки патриотичната си мисия да подкрепя и развива проекти, които съхраняват спомена за миналото и богатата история на страната ни, през миналата година ЗАД „Армеец“ дари средства и за дигитализацията на историческия книжен фонд на библиотеката на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“. В допълнение всяка година ЗАД „Армеец“ инвестира в развитието на различни патриотични и екологични инициативи. Съвсем наскоро една от тях получи и голямо международно признание от световноизвестната и уважавана медия The Guardian. На страниците на списанието си те поставиха фокус именно върху каузата и усилията на ЗАД „Армеец“ и „Зелени Балкани“ за завръщане на ловния сокол в България и постиженията на двете дружества в този процес през последните години.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във