Банкеръ Daily

Управление и бизнес

За три дни 15 автомобила на SPARK са обект на груби вандалски прояви и опити за кражби

Компанията, предлагаща електромобили под наем - SPARK, обяви, че е обект на масирана и организирана атака от страна на неизвестни към момента извършители. 

В позиция на фирмата се казва, че само за последните три дни 15 автомобила от услугата са обект на груби вандалски прояви, опити за кражби, изпочупени стъкла и дори умишлени катастрофи. Извършителите действали организирано, с притеснително чувство за безнаказаност, като интензитетът на атаките им растял с всеки изминал ден.

"За втори път откакто услугата SPARK оперира в България сме изправени пред подобен проблем. Предишният случай беше преди година и тогава взехме решението да не повдигаме публично темата, защото вярвахме, че подобни проблеми, дори и от толкова крайно естество, са временни и подлежащи на бърза корекция. В момента даването на публичност е наложително, защото очевидно става въпрос за добре подготвено и организирано престъпление, в голям мащаб, който би могъл да доведе до невъзможност за по-нататъшно предоставяне на услугата за българските ни клиенти", се напомня в позицията на дружеството. 

Те допълват, че за малко повече от две години, компанията за споделени автомобили SPARK реално промени градската среда, като даде възможност на десетки хиляди софиянци да ползват над 230 чисто нови изцяло електрически автомобили на достъпна цена. Услугата дала възможност на жителите и гостите на София да се убедят лично в предимствата на споделената икономика и електромобилността. С дейността си SPARK директно помагала за решавала на едни от най-сериозните проблеми на жителите на София замърсения въздух, задръстванията и шума.

"Разчитаме, на бърза и ефективна намеса на компетентните органи да преустановят този зловещ вандализъм и да разкрият неговите извършители. Обръщаме се и към нашите над 50 000 потребители в София да съобщават за всяко посегателство, което забележат, и да сигнализират за всяко съмнително поведение на хора около автомобилите на SPARK. Всъщност ние сме просто оператор и организатор на услугата, а колите служат на гражданите на София", се казва още в изявлението

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във