Банкеръ Daily

Управление и бизнес

За седмица НАП събра 4 млн. лв. просрочени задължения

Териториалните директори са разговаряли лично с 95 длъжници в рамките само на седем дни, като "в партньорски дух са обсъдени възможностите за плащане, включително на части".

Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени задължения само за 7 дни. Десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лв. за данъци и осигурителни вноски през следващите 2 седмици.

От НАП обясниха, че това се дължи на ангажирането на териториалните директори  и организирането на спешни срещи с най-големите длъжници, което е довело до бързи резултати при събирането на публични дългове.

Териториалните директори са разговаряли лично с 95 лица в рамките само на седем дни, като "в партньорски дух са обсъдени възможностите за плащане, включително на части". Близо 50 на сто от длъжниците са направили плащане непосредствено след срещата. Част от тях са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лева, а други - че ще заплатят дълговете си в рамките на годината.

"Срещите с длъжници към бюджета продължават", увериха от Националната агенция за приходите. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във