Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Wizz Air създава нова нискотарифна авиокомпания в Абу Даби

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Източна Европа, подписа предварително споразумение с Abu Dhabi Development Holding за формиране на местен превозвач. Новата авиокомпания, известна като Wizz Air Abu Dhabi, ще управлява флот от самолети Airbus A321neo.

Wizz Air се търгува на Лондонската фондова борса и е част от индекса FTSE 250. Тя лети до повече от 60 дестинации, като летището в Будапеща служи като най-големия център на авиокомпанията.

"Чрез нашето партньорство с Wizz Air ние се стремим да извлечем ползи от нарастващото търсене на евтини самолетни билети, като по този начин ще подкрепим продължаващия растеж на Абу Даби като културна и туристическа дестинация от световна класа", заяви Мохамед Ал Сувайди, изпълнителен директор на ADDH.

Wizz Air Abu Dhabi ще започне работа през втората половина на 2020 година, като ще се съсредоточи върху създаването на маршрути до пазари, на които Wizz Air оперира с висок растеж, а именно Централна и Източна и Западна Европа, както и Индийския субконтинент, Близкия Изток и Африка в дългосрочен план.

Новото начинание "е допълнително свидетелство за здравата авиационна инфраструктура на емирството", заяви Брайън Томпсън, изпълнителен директор на летищата в Абу Даби. "В допълнение към силната програма за трансфер на пътници, международното летище в Абу Даби отбеляза и увеличение на трафика през тази година, оставайки един от най-бързо развиващите се летищни центрове в региона“, подчерта Томпсън.

Абу Даби се фокусира върху развитието на своя туристически сектор като част от тласъка към диверсификация на икономиката и намаляване зависимостта от петролните приходи. Столицата се стреми да увеличи броя на посетителите в секторите на бизнеса, медицината, културата и туризма.

Facebook logo
Бъдете с нас и във