Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Възстановяването на фериботната връзка между Русе и Гюргево ще облекчи трафика по Дунав мост

Кметовете на Община Русе Пенчо Милков и на Община Тутракан д-р Димитър Стефанов са имали среща с почетния консул на Република България в Плоещ Росен Русев, съобщиха от пресцентъра на община Русе.

Обсъдени са били възстановяването на фериботната връзка между Русе и Гюргево, изграждането на втори мост над река Дунав при Русе и бак – платформа за превоз на коли и пътници между Тутракан и Олтеница.

Кметът на Община Русе е подчертал необходимостта от намаляване на трафика по Дунав мост. С изграждането на фериботна връзка, към която да се насочват тежкотоварните автомобили, ще се облекчи придвижването на леки коли по мостовото съоръжение. Преминаването на автомобили към Румъния през Тутракан също ще намали трафика в източна посока.

Според Пенчо Милков и Русе и Тутракан работят интензивно и съвместно за развитието на целия регион, което несъмнено ще се отрази и на икономиката на двете общини.

Почетният консул на Република България в Плоещ Росен Русев е изразил желанието си активно да работи с румънските власти за постигането на тези цели.

Русе е най-голямото пристанище на река Дунав, която е и държавна граница с Република Румъния. Градът е разположен на 496 км от устието на реката, която се влива в Черно море.

Отстоянието на град Русе от столицата София е 324 км, а от Букурещ - 60 километра. Река Дунав свързва града с десет държави: Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватска, Сърбия, Румъния, България, Молдова и Украйна, което е добра възможност за нови контакси и бизнес.

Градът има добре оформена централна зона, пояс от жилищни квартали и две промишлени зони - Източна и Западна, където е концентрирана по-голямата част от индустрията на Русе. А тук има заводи на различни чуждестранни и български фирми.

Тутракан е разположен по брега на река Дунав. Градът отстои на 58 км източно от град Русе, на 62 км западно от град Силистра и на 74 км северно от град Разград. Пристанището му улеснява комуникациите и определя значимото място, което е заемал и заема Тутракан в своето историческо развитие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във