Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Възстановява се движението по Южната дъга в участъка между "Младост" и автомагистрала "Тракия"

За улеснение на очаквания интензивен трафик в края на трите почивни от днес се възстановява движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път в реконструиращия се 6-километров участък между ж.к. “Младост” и автомагистрала “Тракия”, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Преминаването ще се осъществява двупосочно в платното, в което не се извършват строителни дейности, и ще се регулира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената сигнализация.

Реконструкцията на 6-километровото трасе стартира през октомври миналата година. Отсечката между ж.к. “Младост” и кв. “Горубляне” беше затворена на 14 юни тази година за разрушаване на стария надлез при 40-ти км и изграждането на нов.

Срокът за завършване на реконструкцията и разширяването на 6-километровия участък е пролетта на 2021 година. Двулентовият път ще бъде с две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, две локални платна и тротоари.

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142.7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във