Банкеръ Daily

Управление и бизнес

​Възстановена е продажбата на месечни винетки за камиони

Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за пътни превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 тона. До въвеждането на ТОЛ системата камионите ще ползват републиканската пътна мрежа със заплащане на винетка.

Услугата е достъпна в познатите канали за покупка на електронни винетки – сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите на областните пътни управления.

Продажбата на месечни винетки за тежкотоварни автомобили беше прекъсната на 17 юли заради разпоредбите на действащия към момента Закон за пътищата. Първоначално бе предвидено системата за таксуване на база изминато разстояние да заработи на 16 август тази година, но от бранша на превозвачите изразиха съмнения относно тарифирането, което принуди управляващите да дадат ход само на техническата част, а реалното събиране на таксите, които ще заплащат камионите с тегло над 3,5 тона, да бъде отложено за догодина. Тол системата трябва да заработи изцяло най-късно до 1 март 2020 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във