Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Възобновиха обществената поръчка за 400 линейки

На 6 юли с окончателно определение Върховният административен съд остави без уважение искането за спиране на обществената поръчка за закупуване и доставка на 400 линейки, във връзка с големия инвестиционен проект на Министерство на здравеопазването за модернизация на спешната помощ в страната.

Веднага след произнасянето на Върховния административен съд Министерството на здравеопазването възобнови обществената поръчка, като сроковете за подаване на оферти бяха удължени в съответствие със Закона за обществените поръчки. Участниците ще могат да подават оферти до 10 август, а  планираната дата за отваряне на офертите е 13 август тази година.

Дружеството със 100 лв. капитал "Вайнман Технолоджи" ЕООД на два пъти спира търга, който беше обявен първоначално през април. Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение искането на компанията и поръчката беше подновена през юни. Последва нова жалба от същата компания.

Обществената поръчка е на стойност 48 671 650 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е до 36 месеца от започване на изпълнение на договорите. Гаранцията на всяка от линейките е не по-малко от пет години.

През март здравният министър Кирил Ананиев обясни от парламентарната трибуна, че първите доставки на новите линейки ще станат факт още в края на тази година. Проектът включва 237 обекта от системата на Спешната помощ - спешни отделения в 34 болници, 27 ЦСМП в областните градове, 170 филиала за спешна помощ и 6 изнесени екипа извън областните градове.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във