Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Възможно е да се въведе таван на цените на определени стоки

Синдикати и работодатели обсъдиха мерки за промени в организацията на работа, както и срещу възможна спекула, след днешното решение да бъде въведено извънредно положение. Срещата се проведе при министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Икономическият експерт на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова обясни, че е обсъждана и възможността за евентуалното въвеждане на таван на цените на определени стоки, както и ограничения за количеството продукти, които може да бъдат закупени. "Има много стоки, на които цените им се увеличават спекулативно, специално маските, геловете за ръце. Опасяваме се, че този наплив на хората в хранителните магазини ще доведе до същото и поискахме да бъдат наложени тавани на цените, за да са спокойни хората, че няма да се увеличат цените, вследствие на намаляване на предлагането евентуално. Ние имаме примера на Франция, където има таван на цените", каза тя.

Междувременно от социалното министерство съобщиха, че променят организацията за предоставяне на услуги в структурите си, като не се допускат опашки на гишетата.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във