Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Въвеждат по-болезнен воден режим в Перник

Нов и "по-болезнен" воден режим ще бъде въведен в Перник от новата седмица. Това съобщи кметът на града Станислав Владимиров. Преди това ще бъде свикан кризисен щаб, стана ясно от думите му. 

Кметът обяви, че има уверението от МРРБ, че всички начертани стъпки, ще започнат да се изпълняват. "Сутринта рано ще съм отново в МРРБ, след това в МОСВ, за да започнат да се изпълняват всички мерки", допълни още Владимиров.

Той увери, че всички абонати ще имат достъп до питейна вода във времевия график, който ще бъде очертан в новия воден режим. По думите му в момента се правят допълнителни проучвания в МОСВ, за да може да се увеличи притокът в язовир "Студена".

Проблем обаче имало проблем заради лошата организация във ВиК дружеството. Водният режим в Перник се очаква да продължи до март или април 2020 година.  

В петък стана ясно, че двама министри може да бъдат обвинени за водната криза в Перник. Районната прокуратура в града е заключила, че министрите на околната среда Нено Димов и на регионалното развитие Петя Аврамова "са нанесли щети и вреди за човешкото здраве, като не са направили необходимото, за да бъде избегната кризата с водоснабдяването на Перник”. 

По неофициална информация постановлението на прокуратурата в Перник е било изпратено по компетентност на Специализираната прокуратура в София. Тепърва ще се решава дали и на кого ще се повдигат обвинения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във