Банкеръ Daily

Антоанета Барес:

Въпросът с намирането на квалифицирани кадри стои пред българските и чуждестранни инвеститори

„Въпросът с намирането на квалифицирани специалисти стои пред българските и чуждестранни инвеститори, които са избрали да развиват своя бизнес в индустриалните зони на "Национална компания индустриални зони". Нашата компания има авторска програма, която се казва „Fast Tracking Success“ и е насочена към ускорено професионално изграждане на младите кадри на университетите и професионалните гимназии чрез постоянна заетост и стажове в компании в индустриалните ни зони в цяла България.“  Това заяви каза изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес, която взе участие в четвъртата кръгла маса „Мрежа от заинтересовани страни за подобряване на политиката във висшето образование – възможности за по-добър диалог“, състояла се в Центъра за международни срещи на Техническия университет – София.

По думите на Барес националната компания работи за регулиране на търсенето и предлагането, така че младите хора да намират по-бързо работа в бизнеси с висока добавена стойност.

Според нея трябва да има синхронизация на програмите в университетите, за да отговарят те на съвременните изисквания на работодателите. За целта във висшите учебни заведения могат да се провеждат майсторски класове на представители на бизнеса от индустриалните зони на НКИЗ.

Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева се включи онлайн в дискусията като отбеляза, че четвъртата кръгла маса е важна стъпка в модернизацията на висшето образование.

Facebook logo
Бъдете с нас и във