Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Въпреки проблемите между "Булгаргаз" и "Топлофикация София": Без промяна в цената на парното и тока

Цената на топлинната енергия, както и цената на електрическата енергия произвеждана от топлофикационните дружества ще остане същата и няма да бъде променяна за българските потребители. Също така Комисията за енергийно и водно регулиране няма основание да променя тези цени, независимо от възникващи проблеми между обществения доставчик и някои от топлофикационните дружества. Това заяви председателят на КЕВР Иван Иванов по време на заседанието за цената на газа.

Изявлението на председателя на КЕВР бе по повод създалите се за пореден път напрегнати отношения между общественият доставчик „Булгаргаз“ и „Топлофикация София“, която продължава да не се издължава. 

Ако до края на месеца „Топлофикация София“ не изплати дълга си към „Булгаргаз“, газовата ни компания ще потърси парите си по съдебен ред. Просрочените задължения на топлофикационното дружество вече са в размер на близо 149 милиона лева.

„Булгаргаз“ е изпратила поредното писмо до софийската топлофикация, в което настояват дължимата сума да бъде изплатена до края на месеца, за да може да се гарантират доставките на синьо гориво за страната. Ако дружеството не започне да се разплаща, газовата компания ще потърси парите си по съдебен път, както направи миналата година. Тогава „Булгаргаз“ прибегна до съда, но след като топлофикационното дружество погаси част от задълженията си, искът беше оттеглен.

С проблема са запознати всички заинтересовани страни, включително и енергийният регулатор. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във